Tuotteet

Lähes kaikissa,  Ekotintin työpajalla valmistuvissa tuotteissa, käytetään ja hyödynnetään kierrätyskankaita ja materiaaleja. Kankaat tarkastetaan ja pestään, ennen tuotteen valmistamista. Kuminauhat ja vetoketjut, silloin kun niitä tarvitaan, ovat uusia. Tekstiilien hyödyntäminen uusien tuotteiden valmistuksessa on haastavaa, mutta myös palkitsevaa. 

Työpajalla valmistuu tuotteita kierrätysfarkusta. Farkkukangas on mitä mainioin kierrätysmateriaali, sen kestävyyden ja pestävyyden kannalta ja sitä on tarjolla eri vahvuuksia, elastaanilla ja ilman, tuttua sinistä, mutta myös muita värejä.

Työpajalla valmistuu myös tilkkutöitä. Tilkkutöiden historia perustuu hyvin pitkälti kierrätykseen. Käytöstä poistetut vaatteet ja muut tekstiilit hyödynettiin, kun käyttökelpoiset osat käytettiin vielä palvelemaan tilkkutöissä. 

Perinteinen, puuvillainen "pelti"farkkukangas vain paranee pesujen myötä, eikä pienet tahrat ja kulumatkaan haittaa, päinvastoin, antavat tuotteille persoonallisuutta ja oikeastaan kuuluvat farkun luonteeseen. 

Matoilla on samanlainen historia kuin tilkkutöillä. Kuluneet, käytöstä poistetut vaatteet kudottiin matoiksi, palvelemaan vielä vuosia, tuvan lattialla. Muistan itsekin, kuinka lapsena etsin omia, käytöstä poistettuja vaatteita äitini kutomista matoista. Sainpa itsekin kutoa kesälomalla ensimmäisen mattoni, alakouluikäisenä, mummoni mattopuissa.